5 REDENEN OM TE STARTEN MET LOPEN

 

Geloof me, er zijn wel 20, wat zeg ik, 30 redenen om te starten met lopen! Maar om jou geen reden te geven nu al weg te klikken, hou ik het bij 5… 5 ijzersterke redenen waarom je simpelweg moet beginnen met lopen!

 

  1. Je wordt relaxer

Ken je het stresshormoon cortisol? Het hormoon dat je liefst zo weinig mogelijk activeert, maak je aan bij angst- of stressprikkels. Heb je langere tijd stress blijft je cortisolniveau hoog en verzwakt je immuniteit… De oplossing? Met een loopje van och god 20 minuten verlaagt het stressniveau wonderbaarlijk snel, waardoor je ontspant en relax wordt. Zalig toch!

 

  1. Je wordt gelukkiger en raakt – in goede zin – verslaafd

Misschien heb je er geen idee van, maar terwijl je loopt produceert je lichaam drie verschillende gelukshormonen. Endorfine, serotonine en dopamine zorgen alle drie voor een geluksgevoel. Je gaat ervan stralen en anderen zullen het opmerken. Endorfine is het morfineachtig hormoon waaraan je verslaafd kunt raken, in de goede zin uiteraard…Relaxer én gelukkiger, dat kan niet misgaan toch!

 

  1. Je sociale kring en je kennis breiden uit 

Beginnen met lopen? Dat is goed voor je sociale leven. Zeker als je je aansluit bij de lokale loopclub of deelneemt aan loopevents. Gelijkgestemde zielen inspireren jou, waarop jij hetzelfde doet met anderen. Of het nu gaat over hoe een pijntje te behandelen, waar je die leuke loopoutfit vindt of hoe je je loopsessie precies registreert. En niet te vergeten: samen lopen en samen afzien, dat schept een band.

 

  1. Je hart wordt sterker en je lichaam wordt mooier

Lopen versterkt de hartspieren, waardoor het hart krachtiger samentrekt en je bloed beter zal circuleren. En dat bevordert op zijn beurt de aanvoer van zuurstof naar je lichaamscellen, waardoor je een mooie, gezonde huid krijgt. Ook die spieren rond bips en buik gaan zich strakker vormen. Dat joggers er jonger gaan uitzien, is dus geen fabeltje!

 

  1. Je wordt actiever op je werk én in bed

Wetenschappelijke studies tonen het aan: lopende werknemers zijn vaker productief, kunnen beter om met stress en functioneren beter in een team. Of je nu @home of @theoffice werkt, met de energie die je via het lopen krijgt zal je beter presteren. Wat dan weer de kans verhoogt op een professionele opwaardering. En nog dit: van lopen is geweten dat het je libido en je seksleven een boost geeft! Twijfel je nog om te starten met lopen?